COGNITIEVE THERAPIE/ COACHING BIJ BESTRIJDING VAN DEPRESSIE OF BURN-OUT

SNELLERE BEHANDELING BIJ DEPRESSIE EN BURN-OUT

Op dit moment zijn er lange wachtlijsten voor de behandeling van een depressie of een burn-out.

Hierdoor krijg je alleen maar meer klachten. 

Bij Dog & Human Support zijn er geen wachtlijsten en kan u direct starten met behandeling van uw klachten.

Om ook op andere vlakken ondersteuning te bieden is Dog & Human Support ook een samenwerking aangegaan met o.a. Koks Acupunctuur en LBV. 

 

Iedereen die te maken krijgt met een depressie of een burn-out loopt tegen verschillende problemen aan. Zeker als je direct hulp nodig hebt zijn er verschrikkelijk lange wachtlijsten waardoor herstel onnodig lang gaat duren. Je valt uit op je werk, dagelijkse activiteiten nemen steeds verder af en uiteindelijk kom je in een isolement terecht. Hierdoor nemen de klachten alleen nog maar meer toe en worden je problemen groter. Daarnaast is het zo dat een depressie of een burn-out niet alleen inwerkt op het mentale deel, maar er kan ook fysiek ongemak ontstaan.

 

Met Reiki kunnen alle lichamelijke klachten die vaak gepaard gaan met een depressie of een burn-out behandeld worden. In combinatie met cognitieve therapie en coaching waarbij gewerkt wordt aan het mentale gedeelte pak je dus je problemen zowel mentaal als fysiek aan. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om in plaats van Reiki voor Acupunctuur te kiezen. Dat is de reden waarom Kelly Koks van Koks Acupunctuur en Isabella van de Sanden-Robbeson van Dog & Human Support, een samenwerking zijn gestart.

Isabella kan naast de cognitieve behandeling en coaching ook ondersteuning bieden met Reiki.

Acupunctuur wordt verzorgd door Kelly Koks.

 

 

Meestal is een burn-out het gevolg van externe stressfactoren zoals hoge werkdruk, regelmatig overwerken, moeilijk NEE kunnen zeggen. Perfectionistisch zijn ten koste van je eigen energie terwijl de rest van je werk of taken zich ophoopt, aan te veel moeten voldoen en het overzicht bijster raken, te veel mensen die aan je trekken of je hulp nodig hebben terwijl je je eigen werk of taken nog niet af hebt. De reserves raken op en de energievoorraad is opgebruikt. Fysieke klachten die hieruit volgen zijn; vooral lichamelijke moeheid, een uitgeput gevoel en geestelijke vermoeidheid, moeite je aandacht erbij te houden (concentreren) en/of dingen te onthouden (geheugen), onrustig slapen prikkelbaar zijn (snel boos of geïrriteerd) niet tegen drukte of lawaai kunnen, gemakkelijk huilen of piekeren en een gejaagd gevoel.


Door Reiki of Acupunctuur neemt de spanning in het lichaam af en ontstaat er meer rust in het hoofd. De nachtrust verbetert in kwaliteit en overdag krijg je naarmate de behandelingen vorderen ook weer wat meer energie.  Door Reiki of Acupunctuur te combineren met Cognitieve therapie kan je effectiever te werk gaan en worden diverse aspecten direct aangepakt. Het voordeel is dat er geen lange wachttijden zijn en dat je direct aan de beurt bent.

  

DE ONDERSTEUNING MET COGNITIEVE THERAPIE EN COACHING

De cognitieve therapie wordt afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Er wordt gekeken naar wat past bij de wensen en behoeften. Zo kunnen de gesprekken bijvoorbeeld ook in de buitenlucht plaats vinden als jij je daarbij meer op je gemak voelt. Dit kan zijn tijdens een wandeling of tijdens een fietstocht of tuinieren of zelfs tijdens het uitlaten van een hond. Maar ook kan het uiteraard gewoon in de praktijkruimte zijn. Gewoonweg een plaats waar men zich comfortabel kan voelen. Dit is anders dan alleen maar in een praktijkruimte zitten, wat soms net een brug te ver kan zijn. Daarnaast bestaat de cognitieve therapie en coaching niet alleen uit praten, wat veelal gedacht wordt. Het is ook het aanleren van nieuwe vaardigheden, meer weerbaarheid opbouwen, werken aan je zelfvertrouwen, leren herkennen en kennen van grenzen van zowel jezelf als van anderen, leren NEE te zeggen, positieve kanten van jezelf te versterken, situaties leren bekijken vanuit diverse invalshoeken zodat je zelf tot een andere oplossing kan komen in lastige situaties.

 

Ook is er een mogelijkheid om te kunnen werken met een therapiehond, wat vaak ook inzicht geeft in hoe je in het leven staat en wat er mogelijk verandert dient te worden.

Een therapiehond kan heel mooi weerspiegelen in wat er daadwerkelijk van binnenuit bij jou afspeelt. Een hond kan niet “faken” hoe iemand overkomt of wat iemand voelt en daarom maakt het deze methode ook zo geschikt om meer inzicht te krijgen in hoe jij je op dat moment daadwerkelijk voelt. Door op deze manier te werk te gaan maakt het voor jou wat minder heftig en minder zwaar.

 

Als je weet wat jouw valkuilen zijn en hoe je daarmee om kan gaan of kan voorkomen daar iedere keer weer opnieuw in te trappen, dan geeft dat ook veel meer zelfvertrouwen. Door anders naar jezelf en situaties te kijken én zelf oplossingen te bedenken ontstaat ook een stukje zelfvertrouwen wat weer kan groeien en bij kan dragen aan een positievere kijk op het leven. Bij een depressie of een burn-out zie je geen oplossingen meer en daalt je zelfvertrouwen enorm. Door hieraan te werken kan je weer uit de (diepe) put klimmen.

Wat we ook zien is dat je met een depressie of een burn-out vaak je baan verliest of dreigt te verliezen en van daaruit ook te maken krijgen met financiële problemen. Op dat gebied kan de coaching er voor zorgen dat jij de kanalen naar andere instanties kan vinden en daar verder geholpen kan worden. Een van die instanties is bijvoorbeeld LBV die jou bij al je vragen over arbeid en inkomen kunnen helpen.

 

Zelf heb ik ook ervaring met hoe een depressie of een burn-out voelt en kan zijn en dat maakt het dus ook makkelijker zich in jou in te leven. Ik beschik over ruime expertise op mijn vakgebied en beschik over de vereiste bevoegdheden en noodzakelijke ervaring.

Het doel wat ik wil bereiken; de medemens weer op de goede weg helpen met een positieve instelling waardoor een terugval zo veel mogelijk voorkomen kan worden. Dit doordat jij leert hoe je om moet gaan met jouw valkuilen en je leert waarop je moet letten en wat je allemaal kan doen om een terugval te voorkomen.

 

Deze behandeling kan worden ingezet om verergering van de klachten te voorkomen en te werken aan een sneller herstel, zodat jij je dagelijks leven sneller kan oppakken. Dit totdat je reguliere hulp hebt gevonden ofwel tijdens de reguliere behandeling in het geval er nog niet voldoende vooruitgang is. Deze behandeling werkt complementair aan de reguliere behandeling van de arts of psycholoog en versterkt en/of bespoedigt daardoor het herstel- en genezingsproces.

 

Deze samenwerking biedt in ieder geval een mooie ondersteuning voor iedereen die zich niet goed in balans voelt.

Een gedeelte van deze behandeling kan worden vergoed door je zorgverzekeraar.

Ik hoop op deze wijze dat ik jou weer op de goede weg kunnen helpen, zodat je weer volop kan genieten van het leven!!!