Reiki & Energetische behandeling 

 

Reiki bij mens en dier

Reiki is heden ten dage bekend bij de meeste mensen en wordt steeds meer in de Westerse cultuur geaccepteerd als behandelwijze.

 

Reiki stimuleert het zelfgenezingsvermogen, herstelt de balans tussen lichaam en geest en versterkt de werking van het immuunsysteem.

Reiki kan zowel bij mensen als bij dieren worden toegepast.

 

Ik pas Reiki bij dieren toe bij bijvoorbeeld; verwondingen, kneuzingen, breuken, vermoeidheid, hoofdpijn, niet lekker in de vel zitten, darmklachten, pijn, gewrichtsklachten, grote onrust, spanningen, etc.

In de praktijk is gebleken dat verwondingen veel sneller genezen en dat de klachten sneller afnemen.

 

Bij de Reiki die ik toepas bij mensen en kinderen, kan men denken aan: kneuzingen, verwondingen, slaapproblemen, concentratieproblemen, vermoeidheid, pijnklachten, darmklachten, gewrichtsklachten, spanningen, etc.

In de praktijk is gebleken dat men zich beter kan ontspannen en dat pijnklachten sneller afnemen. Ook is een sneller herstel van het lichaam mogelijk gebleken door behandeling met Reiki.

 

Hoeveel behandelingen er nodig zijn is per individu verschillend en wordt daarom ook met u besproken bij de eerste behandeling.  Dit kan ook variëren van een dag of 3-4 achter elkaar tot wekelijke behandeling van een paar weken.

Maar dat is dus afhankelijk van het individu en de klacht.

 

 

Energetische therapie bij dieren

Energetische therapie valt onder de paranormale geneeswijze. 

Het werken met energie is werken met krachten uit de natuur.

De verschillende vormen van energetische behandelingen die ik toepas zijn: Reiki, Magnetisme, Chakrabehandeling, Therapeutic Touch, Tellington Touch en Healing.

Welke therapiemethode wordt toegepast hangt af van welke methode het beste aansluit bij uw dier en de klachten die het dier heeft.

  

Bij beide behandelingsvormen benader ik het dier op een holistische wijze.

Niet alleen de symptomen worden dus behandelt, maar het hele dier wordt weer in balans gebracht.

Met deze methoden wordt het zelfgenezende vermogen van het dier herstelt, zodat de genezing op natuurlijke wijze plaats vindt.

Uiteraard kan dit ook samengaan met de reguliere behandelingen die het dier reeds verkrijgt.

 

Belangrijk uitgangspunt voor mij hierbij is dat het welzijn van het dier voorop dient te staan, en ten alle tijde realistisch moet worden gekeken naar het probleem.

Bij twijfel wordt er altijd contact gezocht met een dierenarts, specialist of dierenfysiotherapeut.