Socialisatie-advies 

Al dan niet aan de hand van een puppytest, kan er een socialisatie-advies worden gegeven aan de fokker of nieuwe eigenaar.

Hierin wordt omschreven hoe men het beste met desbetreffende pup of jonge hond om kan gaan in bepaalde situaties.

Als een pup of jonge hond bijvoorbeeld angstig reageert op een bepaald geluid, dan kan hierin advies worden gegeven hoe men dan het beste het angstige gedrag om kan buigen naar gewenst gedrag.

Bepaalde aangeboren eigenschappen kunnen zich al dan niet verder ontwikkelen door leerervaringen.

Hiervan kunnen we dus gebruik maken, door de pup of jonge hond te leren hoe om te gaan met bepaalde situaties en welk gedrag dan het gewenste gedrag is.

 

Nieuwe eigenaars die niet goed weten hoe ze hun nieuwe pup of nieuwe hond op een goede manier moeten socialiseren, kunnen ook voor een socialisatie-advies bij mij terecht.

Dit kan veel problemen voorkomen op latere leeftijd, voor zowel baas als hond.

 

Als men bijvoorbeeld een onzekere pup ineens in een hele drukke situatie plaatst, kan dit overweldigend zijn voor de pup. De pup kan dit dan misschien niet goed verwerken. Dan bestaat er een kans dat dit er op latere leeftijd uit gaat komen en dat de hond in drukke situaties ongewenst gedrag zal gaan vertonen.

Dit terwijl een zelfverzekerde pup geen moeite heeft met het opzoeken van een zelfde drukke situatie en neutraal zal reageren.

Omdat dit dus per pup verschillend is, kan het daarom belangrijk zijn om een goed socialisatie-advies uit te brengen. 

Ongewenst gedrag voorkomen is altijd nog beter.

 

Daarnaast biedt Dog & Human Support ook Socialisatie-advies aan op maat bij fokkers.

Als een fokker zelf niet weet hoe men een socialisatie het beste kan aanpakken of gewoonweg daar te weinig tijd voor heeft, dan kan Dog & Human Support daarin bijspringen.

 

Prijs op aanvraag verkrijgbaar