Socialisatiecursussen

Socialisatiecursus is een gehoorzaamheidscursus waarbij een pup of jonge hond in aanraking komt met alles wat hij/ zij tegen zal gaan komen in de loop van het leven.

Te denken valt hierbij aan locaties zoals; op de markt, winkelcentrum, tuincentrum, station, bos, veld.

  

Het grote voordeel van individuele begeleiding is dat zowel de eigenaar als de hond de optimale aandacht kunnen krijgen. Daarnaast leert de hond te gehoorzamen in allerlei situaties.

Veel honden leren context-gebonden (situatie-gebonden). Dit uit zich dan, bij veel honden, in het feit dat ze op het trainingsveld heel goed kunnen gehoorzamen, maar buiten het trainingsveld lijkt het alsof ze niets geleerd hebben.

 

Door op verschillende locaties te gaan trainen, met diverse afleidende prikkels, leert de hond te gehoorzamen in allerlei situaties en onder allerlei omstandigheden.

Daarnaast is het grote voordeel dat je direct in kunt grijpen in een bepaalde situatie.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hond die schrikt van een draai-orgel wat begint te spelen op straat.

Hierbij kun je direct ingrijpen en de baas en hond aanleren wat te doen in zo'n situatie, zodat direct gewenst gedrag aangeleerd kan worden. Dit kan gedragsproblemen voorkomen op latere leeftijd.

 

Vandaar ook de naam socialisatiecursus, omdat de honden leren te socialiseren met alles wat ze in hun leefomgeving mee kunnen maken en leren hoe daar mee om te gaan op een passende wijze.

Het voordeel van de individuele begeleiding is dat het op eigen tempo van eigenaar en hond zal verlopen.

  

Deze cursus is geschikt voor pups vanaf 8 weken evenals voor jong volwassen honden.

 

Daarnaast is het voordeel van deze individuele cursus dat u niet gebonden bent aan het afnemen van een bepaald aantal lessen. U betaald per les en kan op die manier zelf bepalen wanneer voor u uw doel is bereikt.

Voor inschrijvingen of informatie neemt u contact met mij op via het contactformulier.